Achtergrond & visie van Dubbelklik voor de Nieuwe Leerweg

De poster ‘concept nieuwe leerweg vmbo’

Lees meer over het onderwijsconcept van Dubbelklik voor de Nieuwe Leerweg vmbo. Bekijk en download hier ook de poster. Ideaal om op te hangen in de docentenkamer of om te geven aan je collage’s of directie.

Visie op de nieuwe leerweg in het vmbo

Onze blik op de toekomst is één visie maar valt de bezien vanuit twee perspectieven. Die van de leerling en de docent.

Visie leerling

Wij zorgen dat je gaat begrijpen welke werkvelden er zijn en hoe groot de diversiteit daarbinnen is. Je ontdekt waar jij goed in bent en wat bij jou past.

Wij bereiden je voor op je vervolgopleiding door in te zetten op het ontwikkelen van persoonlijke, praktijkgerichte- en vakspecifieke vaardigheden.

Wij helpen je om kritisch te denken en als team complexe praktijkvraagstukken op te lossen.

Visie docent

Wij zorgen ervoor dat jij je onderwijs kan organiseren, monitoren en aanpassen aan je eigen unieke situatie.

Wij helpen je bij het onderwijzen van persoonlijke, praktijkgerichte- en vakspecifieke vaardigheden.

Wij zorgen voor passende instrumenten die jij in kan zetten bij het begeleiden van teams. Dat bieden wij wanneer leerlingen werken aan realistische thema’s of projecten waarvan zelfs jij de uitkomst nog niet weet.

De ontwikkelcirkel

De uitgangspunten van de nieuwe praktijkgerichte programma’s heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, de ontwikkelcirkel. Dit is een kernachtige samenvatting van de geschreven kaders waarin het onderscheid tussen de verschillende onderdelen en de onderlinge samenhang zichtbaar wordt gemaakt. Het model wordt door Dubbelklik gebruikt om leerplanelementen vorm te geven met aandacht voor de verschillende onderdelen.

Direct een afspraak inplannen voor de nieuwe leerweg vmbo

Plan een individuele afspraak in om samen met ons door de Nieuwe Leerweg te lopen.

Vandaag bestellen, morgen aan de slag

Deze week al aan de slag met het lesmateriaal voor De Nieuwe Leerweg? Bestel het materiaal hier. Eerst een kijkje nemen? Dan krijg je gratis inzage.